Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

MINSKA OPASNOST U BIH POTVRĐENA U ČAK 118 OPŠTINA: Procjenjuje se da sumnjiva opasna površina u BiH iznosi 956 kilometara kvadratnih, što predstavlja skoro 2 odsto ukupne teritorije zemlje

Pogibija dva lovca od mine ovog mjeseca potpuno je uništila dvije porodice, a tri naroda u BiH vratila 26 godina unazad, u vrijeme ratnih razaranja.

Više

NASTAVA U ŠKOLAMA U RS POČINJE 1. SEPTEMBRA: Časovi bi trebalo da traju 45 minuta

Prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, nastava u novoj školskoj godini će početi 1. septembra, a čas bi trebalo da traje 45 minuta, izjavila je ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Više

U FEDERACIJI BIH ZAPOSLENO OKO POLA MILIONA LJUDI: Najveći broj zaposlenih u Sarajevskom kantonu

Broj zaposlenih u Federaciji BiH, prema prebivalištu zaposlenika 9. augusta ove godine, bio je 526.519, saopšteno je iz Porezne uprave FBiH.

Više

STATISTIČKI POKAZATELJI ŽIVOTA U BIH: Parametri neznatno bolji u FBIH nego u RS

Bruto domaći proizvod (BDP) Bosne i Hercegovine u 2019. godini (uzet ćemo ovu godinu kao referentnu zbog krize u 2020.) iznosio je nešto više od 35 milijardi dolara godišnje.

Više

PRAVILNIK O NAČINU I USLOVIMA ZA PODSTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI DISTRIKTA BRČKO: Zahtjevi se mogu predati do 31. oktobra

Počeo je prijem zahtjeva za podsticaje u poljoprivredi u Brčkom. Pravilnikom je predviđeno da se prijem zahtjeva zaprima do 31. oktobra 2021. godine, tako da poljoprivredni proizvođači imaju dovoljno vremena. U prethodnoj godini bilo 2.047 zahtjeva ali se taj broj mijenja svake godine.

Više

OVE GODINE DUPLIRAN BROJ MIGRANATA KOJI ILEGALNO ULAZE U EVROPSKU UNIJU PREKO ZAPADNOG BALKANA

Broj migranata koji ilegalno ulaze u Evropsku uniju preko Zapadnog Balkana ove se godine gotovo udvostručio, rekla je granična agencija EU Frontex.

Više