Zastava Srbije

REFORMA PRAVOSUĐA: Stručna javnost saglasna da pravosuđe ne funkcioniše

U pravosuđu u BiH i te kako ima mjesta za "čeličnu metlu", smatra stručna javnost, nakon što je sličnu dijagnozu našem pravosudnom sistemu, istina u nešto blažem obliku, dao Majkl Marfi, ambasador SAD u BiH.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata

Narodna skupština Republike Srpske, 14. septembra 2022. godine, na 34. posebnoj sjednici, nije dvotrećinskom većinom potvrdila Izjavu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru SR Njemačke u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa na 157. posebnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 2.9.2022. godine, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Više

VLADA FBIH: Uspostavlja se program novčane pomoći nezaposlenim osobama u FBiH

Na prijedlog premijera i dopremijerke Federacije BiH, Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, izrazila opredjeljenje za uspostavom programa novčane pomoći nezaposlenim osobama u okviru Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu. To će biti izvršeno izmjenom, odnosno dopunom Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena.

Više

SRPSKA ŽELI ARANŽMAN SA MMF-OM, ALI BEZ MJERA KOJE ZADIRU U USTAVNO UREĐENJE BIH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je, u Banjaluci, sa šeficom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Alinom Ijancu i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH, Endrju Džuelom.

Više