Zastava Srbije

SRPSKA ŽELI ARANŽMAN SA MMF-OM, ALI BEZ MJERA KOJE ZADIRU U USTAVNO UREĐENJE BIH

16.09.2022.


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je, u Banjaluci, sa šeficom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Alinom Ijancu i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH, Endrju Džuelom.

 Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministarka finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović, razgovarano je o nastavku saradnje Vlade Republike Srpske i MMF-a, te razmijenjena mišljenja o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH i globalnim kretanjima.

 Predsjednik Vlade Radovan Višković istakao je da je Republika Srpska opredijeljena za postizanje aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali bez mjera koje zadiru u ustavno uređenje BiH.

 Premijer Višković istakao je da aranžman sa MMF-om treba da bude zasnovan na ekonomskim reformama i programima koji će donijeti korist i dobrobit građanima u uslovima globalne nestabilnosti i inflatornih kretanja.

 Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je MMF-u na dosadašnjoj podršci Republici Srpskoj i BiH za saniranje posljedica pandemije virusa korona.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 13.09.2022.

Naslov: Redakcija