Zastava Srbije

DELEGACIJA EU PROTIV BOJKOTA IZBORA 2022. GODINE

Iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini su jučer poručili da bi "svaki bojkot izbora 2022. bio neprihvatljiv" i pozvali političke aktere da ne propuste priliku ukazanu 2021. godine za provođenje prijeko potrebnih reformi.

Više

BUDŽET INSTITUCIJA BIH ZA 2021. GODINU: Kašnjenja u usvajanju najčešće izazvana utvrđivanjem Globalnog fiskalnog okvira i pitanjem raspodjele sredstava s jedinstvenog računa

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija (SNSD) kazao je danas u obraćanju poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da ne misli da bilo ko blokira usvajanje budžeta nego da postoji različito viđenje o izdvajanju sredstava za sanaciju posljedica pandemije koronavirusa i plate zaposlenih u bh. institucijama.

Više

ZAKON O AKCIZAMA NIJE U PROCEDURI, ZAKON O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST VRAĆEN NA DORADU

Radna grupa uradila je jednu varijantu novog zakona o akcizama, i jedan od prijedloga bio je da se uvede akciza na električnu energiju, ali taj zakon neće još dugo biti u proceduri.

Više

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE: Usvojena Odluka o visini stope kompenzatorne kamate za period od 1. jula do 31. decembra 2021. godine

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH usvojio je Odluku o visini stope kompenzatorne kamate za period od 1. jula do 31. decembra 2021. godine čime njena visina ostaje nepromijenjena i iznosi 12 posto.

Više

VLADA FBIH NEGIRA NAVODE DA NIJE ZAVRŠILA SVOJE OBAVEZE U VEZI SA IZMJENOM ZAKONA O ELEKTRIČNOJ ENERGIJI

Vlada Federacije BiH objavila je da su neistiniti navodi da nije završila svoje obaveze kada je riječ o izmjeni zakonske regulative koja se odnosi na obustavljanje izdavanja energetskih dozvola za male hidroelektrane.

Više

KANTON SARAJEVO PUSTIO U RAD APLIKACIJU ZA PREUZIMANJE DIGITALNIH CERTIFIKATA O VAKCINACIJI

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je putem informacionog sistema omogućio dostavu i preuzimanje certifikata o vakcinaciji sa QR kodom – do sada je generisano više od 10.000 certifikata.

Više

AMAZON POSLE 26 GODINA OMOGUĆIO KUPOVINU KORISNICIMA IZ BIH

Amazon, američka tehnološka kompanija, nakon 26 godina omogućio je prodaju i kupovinu korisnicima iz Bosne i Hercegovine. Nakon ažuriranja liste, BiH je dodata na ovu najpoznatiju internet trgovinu.

Više