Zastava Srbije

PLATE U PRIVREDI U REPUBLICI SRPSKOJ RASTU ALI SU I DALJE ISPOD PROSJEKA: Prosječna plata u junu 910 maraka

Plate u Republici Srpskoj unazad deset i po godina jesu rasle u svim privrednim granama, ali su i dalje male i ispod su prosjeka. Ovo je pokazala kratka analiza Srpskainfo o zvanično prikazanim platama u Republici Srpskoj, koje objavljuje Zavod za statistiku RS.

Više

JEDAN DIO JAVNOSTI SMATRA DA SU PLATE SUDIJA I TUŽILACA U BIH TAKVE DA IH ONI MORAJU OPRAVDATI UBRZANJEM REFORMI, DRUGI SMATRA DA SU ADEKVATNE ZNAČAJU POSLA, A IMA I ONIH KOJI SMATRAJU DA SU PREMALE: Primanja dostižu i 4.500 maraka

Plate sudija i tužilaca u BiH, prema podacima iz odgovora BiH na upitnik Evropske komisije, dosežu i više od 4.500 maraka, a dio javnosti smatra da bi nosioci pravosudnih funkcija trebalo da opravdaju tako visoka primanja te da ubrzaju reforme.

Više

ODLUKA O NAJNIŽIM TEHNIČKIM ZAHTJEVIMA ZA NOVOPROIZVEDENA I KORIŠTENA VOZILA: U septembru i decembru počinju provjere ispunjenosti standarda autodijelova koji ulaze u BiH

U narednim mjesecima Bosna i Hercegovina počinje sa provjerama autodijelova koji ulaze u zemlju. Ministarstvo komunikacija i transporta BiH je krajem marta ove godine objavilo odluku o najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korištena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji pojedinačnog vozila, te za dijelove, uređaje i opremu vozila pri homologaciji tipa.

Više

OBJAVLJEN NACRT GODIŠNJEG NACIONALNOG PROGRAMA (ANP)

Konačno je danas objavljen sadržaj prvog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), o kojem se vodi žestoka rasprava u BiH. Šta on znači i hoće li biti usvojen na sjednici Predsjedništva BiH koja je zakazana za utorak, 20. avgust, znat će se za sedam dana.

Više

PREMIJER REPUBLIKE SRPSKE NAJAVIO SMJENE U VLADI DO KRAJA GODINE

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim radom Vlade RS, ali da može i mora još bolje, zbog čega će do kraja godine biti nekih promjena u Vladi.

Više