Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

PREMIJER REPUBLIKE SRPSKE NAJAVIO SMJENE U VLADI DO KRAJA GODINE

15.08.2019.


Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim radom Vlade RS, ali da može i mora još bolje, zbog čega će do kraja godine biti nekih promjena u Vladi.

- Promjena će biti. Ne želim da govorim ni o četiri niti o 10 mjesta. Promjena će biti i to do kraja godine. Sad, koji su razlozi za promjene to je manje važno. O tome ne treba previše dizati prašinu. Vlada, premijer, ministri nemaju ograničen rok trajanja. Vlada je tim i mora da radi najbolje što zna - rekao je Višković.

Govoreći o najavljenom smanjenju broja zaposlenih u administraciji Vlade Srpske, Višković je rekao da je percepcija javnosti da ima mnogo zaposlenih u Vladi RS, dodajući da na lokalnom nivou ima definiran broj tri zaposlena na 1.000 stanovnika.

- U državnim institucijama nemate taj broj definiran. Idemo u smanjenje administracije. Nama fali radnika, ali imamo višak neradnika. U svim institucijama imamo taj problem, pojasnio je premijer Srpske.

Odgovarajući na pitanje da li su partije glavni krivci za to kroz "uhljebljavanje" članova, Višković je rekao da djelimično jesu.

- Možda se nekom neće svidjeti moj stav, ali mijenjaju se i generacije i pristup. Kad kažete partije, zašto nisam pristalica ove teze - pa partija ti je dala šansu, a ako si iole pametan i odgovaran kao radnik ti ćeš tu šansu iskoristiti. Neće partija za tebe raditi. Ako si došao do radnog mjesta i preko partije, to se mora radom opravdati - istakao je Višković.


IZVOR: Vebsajt Avaz, 14.08.2019.

Naslov: Redakcija