Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ustavnom sudu BiH podnesen zahtjev za ocjenu Zakona o nepokretnoj imovini RS

U ime Kluba delegata bošnjačkog naroda u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Dževad Mahmutović je Ustavnom sudu BiH podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini RS-a.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeno deset zakona i pet nacrta zakona. Nastavak sjednice 26. aprila 2022. godine

Narodna skupština Republike Srpske, u prvom dijelu 21. redovne sjednice, usvojila je deset zakona, pet nacrta zakona i Program rada parlamenta za 2022. godinu, uz prihvaćene amandmane.

Više

VLADA FBIH: Usvojen Program ekonomskih reformi FBiH od 2022. do 2024. godine

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, donijela odluke kojima je usvojila četiri programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele budžetskih sredstava za 2022. godinu namijenjenih za podršku povratnicima, u ukupnom iznosu od 45,4 miliona KM.

Više

VLADA RS: Utvrđeni Prijedlog zakona o audio-vizuelnim djelatnostima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o energetici

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 165. sjednici u Banjaluci, Prijedlog zakona o audio-vizuelnim djelatnostima kojim je predviđeno jačanje domaćeg filmskog stvaralaštva i proizvodnje domaćeg audio-vizuelnog djela, a što će pozitivno uticati na razvoj kulture i umjetnosti. Ovaj prijedlog zakona imaće pozitivan uticaj i na razvijanje poslovnog okruženja pogodnog za snimanje filmova.

Više

MINISTARSTVO PRAVDE RS: Za zaposlene u pravosuđu obezbijediti najbolja rješenja kada je riječ o posebnom kolektivnom ugovoru i unapređenju materijalnog položaja

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović, razgovarao je, u Banjoj Luci, sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske o najavljenom povećanju plata u javnom sektoru u Srpskoj, koje obuhvata zaposlene u institucijama pravosuđa, kao i o tempu, modalitetima i načinima kako to riješiti.

Više