Zastava Srbije

ZAKON O SUKOBU INTERESA U INSTITUCIJAMA VLASTI BIH: Zakon uskladiti sa međunarodnim standardima

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Delegacija Evropske unije/Specijalni predstavnik Evropske unije u BiH i Misija OSCE-a u BiH pozvali su sve nadležne institucije vlasti da omoguće usklađivanje Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine ("Sl. glasnik BiH", br. 13/2002, 14/2003 - ispr, 16/2002, 14/2003 - ispr, 12/2004, 63/2008, 18/2012, 87/2013 i 41/2016) sa međunarodnim standardima, što će doprinijeti stvaranju robusnog sistema za sprečavanje sukoba interesa među javnim dužnosnicima.

Više

NACRT ZAKONA O NOTARSKOJ SLUŽBI RS: Propisana nova starosna granica za prestanak rada notarima

Nacrtom zakona o notarskoj službi RS propisano da se starosna granica za prestanak službe poveća sa 65 na 67 godina, rekao je ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović.

Više

NEOPHODNO USVAJANJE ZAKONA O ALIMENTACIONOM FONDU U RS: Fond omogućava roditelju da naplati svoje potraživanje, ali to ne znači da je drugi roditelj koji je dužan da to plaća oslobođen svojih obaveza

Po posljednjim raspoloživim podacima institucija Srpske, više od 300 roditelja ne ispunjava obavezu izdržavanja, odnosno ne plaća alimentaciju, a ovaj problem bio bi riješen donošenjem zakona o alimentacionom fondu, koji je već iniciran.

Više

OBJAVLJEN PRORAČUN ZA GRAĐANE ZA 2021. GODINU

Proračun za građane je pojednostavljeni prikaz proračuna kojim se građanima objašnjavaju proračunski termini, koja razina vlasti je odgovorna za obavljanje različitih nadležnosti i pružanje usluga, te prikazuje sve aktivnosti koje se poduzimaju za pripremu i usvajanje proračuna.

Više