Zastava Srbije

OBJAVLJEN PRORAČUN ZA GRAĐANE ZA 2021. GODINU

15.02.2021.


Proračun za građane je pojednostavljeni prikaz proračuna kojim se građanima objašnjavaju proračunski termini, koja razina vlasti je odgovorna za obavljanje različitih nadležnosti i pružanje usluga, te prikazuje sve aktivnosti koje se poduzimaju za pripremu i usvajanje proračuna.

Namjena izrade dokumenta Proračun za građane za 2021. godinu je na jednostavan način upoznati građane s aktivnostima i projektima Vlade Federacije BiH za 2021. godinu, te potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u komentiranju, predlaganju i povećanju učinkovitosti federalnog proračuna.

Objavom ovog dokumenta nastoji se unaprijediti transparentnost rada Vlade Federacije BiH i doprinijeti većoj odgovornosti u trošenju proračunskih sredstava.

 Proračun za građane je namijenjen svim građanima koje žele biti informirani o planiranim prihodima odnosno izvorima financiranja s jedne strane, te rashodima proračuna, odnosno na što će se trošiti sredstva proračuna, o investicijskim ulaganjima u 2021. godini i sl.

Ujedno se pozivaju i kantonalne vlade te jedinice lokalne samouprave da, u okviru svojih mogućnosti, pokušaju približiti proračun građanima i na taj način ih animiraju da se aktivnije uključe i proces pripreme, donošenja, ali i izvršavanja jednog od najvažnijih instrumenata javnih institucija, saopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Proračun za građane možete preuzeti ovdje.


IZVOR: Vebsajt Vlade FBiH, 08.02.2021.

Naslov: Redakcija