Zastava Srbije

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA DJELATNOST POŠTANSKOG SAOBRAĆAJA U FBIH

Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja u Federaciji Bosne i Hercegovine potpisan je u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda premijera FBiH. Ovaj ugovor su potpisali, uime Vlade Federacije BiH, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i predsjednik Sindikata BH Pošta Sarajevo Eldin Šabanović.

Više

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA PREDSTAVIO INTEGRISANI ZDRAVSTVENI INFORMACIONI SISTEM REPUBLIKE SRPSKE: Uručena prva elektronska kartica koja će zamijeniti zdravstvene knjižice

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske promovisao je danas u Banjaluci Integrisani zdravstveni informacioni sistem i prvu elektronsku karticu za osiguranike čiji je cilj efikasnija usluga u zdravstvu, a vrijednost projekta je oko 26 miliona KM.

Više

PORESKI OBVEZNICI FEDERACIJE BIH U PERIODU JANUAR-JUL UPLATILI SKORO 3 MILIONA KM JAVNIH PRIHODA

Poreski obveznici Federacije BiH su u periodu januar-jul uplatili 2.906.151.300 KM javnih prihoda za koje je nadležna Poreska uprava FBiH, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za 143.695.177 KM, ili za 4,7 odsto.

Više

INSPEKCIJA PORESKE UPRAVE RS USTANOVILA UTAJU POREZA U IZNOSU OD POLA MILIONA MARAKA

Poreska uprava Republike Srpske podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj protiv odgovornog lica pravnog subjekta iz Pala zbog sumnje da je činjenjem krivičnog djela oštetilo budžet Srpske za 532.187 KM, saopšteno je iz Poreske uprave.

Više

SPORAZUM O SMANJENJU CIJENA USLUGA ROMINGA U REGIONU ZAPADNOG BALKANA: Potpuno ukidanje roming naknada u regionu od 1. jula 2021. godine

Sporazumom o smanjenju cijena usluga rominga u regionu Zapadnog Balkana od 1. jula ove godine primjenjuju se nove, niže cijene roming usluga u BiH prema Albaniji, Crnoj Gori, KiM, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.od 1. jula 2020. godine, a potpuno ukidanje roming naknada u regionu trebalo bi da krene od 1. jula sledeće godine.

Više

KONAČNA ODLUKA O POČETKU ŠKOLSKE GODINE NA UNIVERZITETU U SARAJEVU BIT ĆE DONESENA U SEPTEMBRU

Situacija s koronavirusom se mijenja iz dana u dan, naša odluka mora pratiti preporuke epidemiologa i epidemiološku situaciju, kaže Hodžić

Više

IZVJEŠTAJ ORGANIZACIJE „FREEDOM HOUSE“: BIH je djelomično slobodna zemlja

Američka organizacija Freedom House redovno objavljuje izvještaj o stanju sloboda u svijetu. U sažetku analize vezane za parametar „Postotak i stanje demokratije“ u BiH, koji je potpisao Aleksandar Bezar, navodi se da je 2019. godinu u Bosni i Hercegovini (BiH) obilježilo još jedno razdoblje postizbornog političkog zastoja.

Više