Zastava Srbije

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA DJELATNOST POŠTANSKOG SAOBRAĆAJA U FBIH

14.08.2020.


Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja u Federaciji Bosne i Hercegovine potpisan je u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda premijera FBiH. Ovaj ugovor su potpisali, uime Vlade Federacije BiH, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i predsjednik Sindikata BH Pošta Sarajevo Eldin Šabanović.

Kolektivnim ugovorom za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja u Federaciji BiH reguliraju se prava i obaveze za oko tri hiljade uposlenika u javnim preduzećima BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Hrvatska pošta d.o.o. Mostar. Ovaj kolektivni ugovor je potpisan na period od šest mjeseci, s tim da će nakon isteka roka na koji je zaključen biti u primjeni dodatnih 90 dana, uz obavezu potpisnika i uprava javnih preduzeća da pregovore za zaključenje novog kolektivnog ugovora započnu već u oktobru ove godine.

Vlada FBiH je na sjednici održanoj 29. jula ove godine donijela Odluku o davanju saglasnosti na Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


IZVOR: BHRT, 13.08.2020.

Naslov: Redakcija