Zastava Srbije
Vesti slike

VELIKI BROJ GRAĐANA U BIH NE VJERUJE U EFIKASNOST PRAVOSUDNOG SISTEMA: Neophodne su obimne reforme na putu ka EU

Prema brojnim istraživanjima, veliki broj građana u BiH ne vjeruje u efikasnost pravosudnog sistema. Nedostatak povjerenja zabrinjava sve, uključujući i Evropsku uniju, jer je pravosuđe jedan od temeljnih stubova svakog demokratskog društva koje je izgrađeno na vladavini prava.

Više
Vesti slike

U BIH I DALJE PROBLEM NEIZVRŠAVANJE ODLUKA O ZAŠTITI USTAVNOSTI USTAVNOG SUDA BOSNE I HERCEGOVINE

Veliki broj odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine se izvršava, ali značajan broj, posebno odluka koje se odnose na zaštitu ustavnosti i koje imaju političke i pravne posljedice, ne izvršavaju se duži niz godina - potvrdila je danas novinarima predsjednica Ustavnog suda BiH Valerija Galić.

Više
Vesti slike

DANAS POČINJE SJEDNICA VISOKOG SUDSKOG I TUŽILAČKOG VIJEĆA (VSTV) BIH: Na dnevnom redu i mišljenje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH biće dato mišljenje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Više
Vesti slike

UPLATA ZAOSTALOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA U FBIH: Nadležne institucije izbjegavaju odgovore na pitanja novinara

Vlada RS-a je nedavno donijela odluku da se za građane koji su ukidanjem vanredne situacije ostali bez osiguranja obezbijedi zdravstvena zaštita do 31. jula. Isto tako, ovom odlukom je propisano i da su građani i uplatioci doprinosa dužni da u navedenom periodu regulišu status u obaveznom zdravstvenom osiguranju po pitanju osnova osiguranja i uplata doprinosa.

Više
Vesti slike

NA EVIDENCIJI ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE RS MANJE NEZAPOSLENIH NEGO PROŠLE GODINE: Ali ne zbog porasta zaposlenja već zbog odlaska u inostranstvo i rada na crno

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje krajem aprila ove godine bilo je 61.541 nezaposleni, što je za 8.143 ili 11,7 odsto manje u odnosu na isti period lani.

Više