Zastava Srbije

DANAS POČINJE SJEDNICA VISOKOG SUDSKOG I TUŽILAČKOG VIJEĆA (VSTV) BIH: Na dnevnom redu i mišljenje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

14.06.2023.


Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH biće dato mišljenje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Na dnevom redu prvog dana zasjedanja je i plan sjednica VSTV-a za period od jula do decembra ove godine, te određene žalbe na odluke Kancelarije disciplinskog tužioca.

Dnevnim redom obuhvaćeno je i razmatranje izvještaja o radu Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj za prošlu godinu.

Članovima VSTV-a trebalo bi da bude predstavljena i preporuka na osnovu nezavisnog izvještaja za jačanje regulatorne uloge VSTV-a u efikasnom i kvalitetnom rješavanju predmeta organizovanog kriminala i korupcije. Na sjedinici će biti razmatrano i ocjenjivanje rada nosilaca pravosudnih funkcija čiji rad ocjenjuje VSTV za 2022. godinu, a riječ je o rješavanju prigovora glavnog tužioca BiH i rješavanju prigovora bivšeg predsjednika Vrhovnog suda Republike Srpske.

Drugog dana zasjedanja planirana su imenovanja sudija i tužilaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, među kojima je i imenovanje glavnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Na sjednici bi trebalo da budu razmatrani i podaci o radu na predmetima ratnih zločina.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: vebsajt BHRT, 13.06.2023.

Naslov: Redakcija