Zastava Srbije

IZMJENE IZBORNOG ZAKONA U BIH: Međunarodna zajednica poziva na izmjene Zakona

Povodom kritika upućenih međunarodnoj zajednici, vezanih za reforme Izbornog zakona u BiH u kojima pojedini bh. političari tvrde da se pogoduje nekim suspektnim interesima, za komentar je upitan šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera.

Više

UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA UGOSTITELJIMA KOJI PRUŽAJU USLUGU SMJEŠTAJA, TURISTIČKIM AGENCIJAMA I IZVOĐAČIMA UMJETNOSTI ZA SANIRANJE FINANSIJSKOG GUBITKA ZBOG POSLJEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA: Privredni subjekti, pod šifrom 90.01 – izvođačka umjetnost, da se prijave za dodjelu finansijske podrške

Ministarstvo poziva sve privredne subjekte, koji imaju registrovano sjedište na teritoriji Republike Srpske za obavljanje osnovne djelatnosti pod šifrom 90.01 –izvođačka umjetnost, a koji su obuhvaćeni Uredbom o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona ("Sl. glasnik RS", br. 29/2021), da pravovremeno podnesu zahtjev za ostvarivanje finansijske podrške u skladu sa ovom Uredbom.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA BIH: Učešće javnog duga BiH u bruto društvenom proizvodu (BDP) u 2020. godini iznosi 35,08 posto

Javni dug BiH na kraju prošle godine iznosio je 12 milijardi i 154 miliona KM. Od toga se na vanjski dug odnosi 8 milijardi i 662 miliona KM ili 71,27 posto, a na unutrašnji dug 3 milijarde i 491 miliona KM ili 28,73 posto, navodi se u Informaciji Ministarstva finansija BiH koju je usvojilo Vijeće ministara.

Više

DONESENE IZMJENE I DOPUNE PROGRAMA KRATKOROČNIH I SREDNJOROČNIH MJERA OD ZNAČAJA ZA UBLAŽAVANJE NEGATIVNIH EKONOMSKIH POSLJEDICA NA PRIVREDU U KS

Vlada Kantona Sarajevo je donijela Izmjene i dopune Programa kratkoročnih i srednjoročnih mjera od značaja za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica na privredu u KS izazvanih pandemijom koronavirusom.

Više