Zastava Srbije

SEDMICE SUDSKE NAGODBE U SVIM SUDOVIMA U BIH DO 18. NOVEMBRA 2022. GODINE

U svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u Bosni i Hercegovini, od 7. do 18. novembra 2022. godine, na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, bit će održane sedmice sudske nagodbe tokom kojih stranke na brži i ekonomičniji način mogu riješiti svoje sporove.

Više

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Kontinuiranim dijalogom do kvalitetnijeg informisanja građana

Kontinuirano održavanje dijaloga između pravosuđa i medija je neophodno kako bi se osnažilo povjerenje i postiglo bolje razumijevanje rada obje profesije, što predstavlja put ka boljem i kvalitetnijem informisanju javnosti o radu pravosuđa, jedan je od zaključaka dvije jednodnevne edukacije koje je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV BiH/Vijeće) u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH i Udruženjem BH novinari organizovalo za predstavnike sudova, tužilaštava i medija, 7. i 8. novembra u Sarajevu.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojen Dokument okvirnog budžeta institucija (DOB) Bosne i Hercegovine za period 2023 - 2025. godine

Vijeće ministara usvojilo je Dokument okvirnog budžeta institucija (DOB) Bosne i Hercegovine za period 2023 - 2025. godine, koji sadrži srednjoročni okvir budžeta institucija BiH i preliminarni nacrt budžeta institucija BiH za 2023. godinu, zajedno s preliminarnim procjenama rashoda za 2024. i 2025. godinu.

Više

VLADA RS: Prihvaćena Informacija o Četvrtom izvještaju i Trećem dvogodišnjem izvještaju Bosne i Hercegovine u skladu sa Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama

Vlada Republike Srpske prihvatila je, na 194. sjednici u Banjaluci, Informaciju o Četvrtom izvještaju i Trećem dvogodišnjem izvještaju Bosne i Hercegovine u skladu sa Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama, i konstatovala da su pripremljeni u skladu sa Pariskim sporazumom uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama te dala saglasnost da se upute u dalju proceduru usvajanja.

Više

VLADA FBIH: Donijeta Odluka o ograničavanju cijena peleta

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, donijela Odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet. Ovom odlukom propisana je najviša prodajna cijena peleta, koja ne može prelaziti 480 KM plus PDV u trgovini na malo, po toni u svim pakovanjima.

Više

POTPISAN UGOVOR O USPOSTAVLJANJU SAJBER AKADEMIJE U RS

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je u Banjaluci da je Vlada Srpske opredijeljena da kroz uspostavljanje Sajber akademije omogući da Republika Srpska kao društvo bude spremna da odgovori svim izazovima koje u ovom domenu nosi 21. vijek.

Više

NEMOGUĆNOST ZAMJENE DANSKE KRUNE U BIH

Na adresu redakcije portala Klix.ba proteklih nekoliko dana stigli su upiti zabrinutih građana o tome zašto u bankama i mjenjačnicama u BiH nije moguće zamijeniti dansku krunu za druge valute.

Više