Zastava Srbije

VLADA FBIH: Za subvencioniranje doprinosa za obavezna osiguranja u aprilu 32.808.698,70 KM

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, dala saglasnost za izdvajanje sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 32.808.698,70 KM, za subvencioniranje doprinosa za obavezna osiguranja poslovnim subjektima za april 2020. godine.

Više

VLADA RS: Usvojeni izvještaji i odluke

Vlada Republike Srpske donijela je, na 79. sjednici, održanoj u Banjaluci, Odluku o potvrđivanju rang liste za finansiranje projektnih prijedloga, po prioritetnim oblastima finansiranja, po osnovu "Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja 2019/2020. godine".

Više

ZAKON O DOPUNI ZAKONA O POLICIJI I UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Penzionisani policijski službenici traže da se Zakon primjenjuje i na njih

Udruženje penzionisanih policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske traži hitan sastanak sa predstavnicima vlasti Srpske da bi se Zakon o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima ("Sl. glasnik RS", br. 82/2019) iz 2019. godine primijenio i na policijske službenike penzionisane po nepovoljnijem modelu, zaključilo je Predsjedništvo Udruženja na sastanku u Doboju.

Više

ZAKON O DOPRINOSIMA RS: Ugostitelji traže izmjenu Zakona na način da se pored zaposlenih u oblasti proizvodnje tekstila, kože i proizvoda od kože, dodaju i zaposleni u oblasti turizma i ugostiteljstva na period od najmanje 12 mjeseci, počev od 1. avgusta 2020. godine

U odnosu na prva dva mjeseca ove godine, prihodi kafana i restorana brze hrane u Srpskoj pali su za 30 odsto, većih restorana oko 50, a hotela i turističkih agencija preko 90 odsto, saopšteno je iz Upravni odbor Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva "Horeca RS".

Više

JAVNU UPRAVU USKLADITI SA EVROPSKIM PRINCIPIMA

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić prisustvovala je (7.7.2020.) onlajn sastanku Specijalne radne grupe za reformu javne uprave između BiH i Evropske unije na kojem je odgovarala na pitanja Evropske komisije o trenutnom stanju u reformi javne uprave.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: U prvom polugodištu pad javnih prihoda

U junu ove godine je ukupno naplaćeno 389.594.008 KM, što je u odnosu na maj ove godine više za 5.355.102 KM ili za 1,39 posto, kažu iz PUFBiH

Više