Zastava Srbije

U BANJA LUCI ODRŽANO SAVJETOVANJE "PRAKTIČNA PRIMJENA NAJNOVIJIH IZMJENA I DOPUNA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA IZ UGLA UGOVORNIH ORGANA I PONUĐAČA"

U organizaciji kompanije Paragraf u Banja Luci je, 7. novembra 2022. godine, održano savjetovanje pod nazivom "Praktična primjena najnovijih izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama iz ugla ugovornih organa i ponuđača", kome je prisustvovao veliki broj učesnika iz javnog i privatnog sektora.

Više

PRAVNICI USTAVNOG SUDA BIH UČESTVOVALI NA SEMINARU O UNAPREĐIVANJU ODLUKA

Ustavni sud Bosne i Hercegovine održao je dvodnevni seminar posvećen unapređivanju odluka Ustavnog suda po uzoru na Evropski sud za ljudska prava.

Više

UNAPREĐENJE IZVRŠNOG POSTUPKA U BIH

Najbolje prakse u provođenju izvršnog postupka sudova u BiH predstavljene su tokom sastanka predstavnika općinskih sudova u Sarajevu, Zenici i Mostaru, te osnovnih sudova u Prijedoru i Banjoj Luci sa predstavnicima Agencije za izvršenje Švedske, koja je nadležna za provođenje izvršnih postupaka u ovoj zemlji.

Više

ODLUKA O PRIVREMENOJ MJERI ZA OGRANIČENJE VISINE CIJENE PELETA: Vlada RS ograničila cijenu peleta, uskoro očekuju isto u FBiH

Vlada Republike Srpske je donijela odluku da ograniči cijenu peleta na tržištu u tom bh. entitetu.

Više