Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeni Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske, dvije odluke i više izvještaja i informacija o radu republičkih institucija

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske, dvije odluke i više izvještaja i informacija o radu republičkih institucija, čime je okončana 18. redovna sjednica.

Više

VLADA FBIH: Produženo važenje naredbi i preporuka Kriznog štaba FMZ za 14 dana

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, kojom je, po ovlaštenju premijera FBiH, predsjedavao zamjenik premijera Vesko Drljača, usvojila informaciju Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 4.10.2021. godine, s prijedlogom naredbi i preporuka.

Više

VLADA RS: Donijeta Uredba o strateškim dokumentima u RS

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 140. sjednici, u Banjaluci, Uredbu o strateškim dokumentima u Republici Srpskoj.

Više

ZAKON O IZMJENAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Predviđeno prijevremeno penzionisanje bivših boraca koji su napunili 58 godina

Zakon o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usvojen prošle sedmice, donosi određene promjene u smislu prijevremenog penzionisanja bivših boraca koji su napunili 58 godina. O pojedinostima ovog zakona govori direktor zavoda Zijad Krnjić.

Više

ZAKON O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA: Zbog video-nadzora, Agencija za zaštitu podataka BIH svakodnevno dobija po 10 prijava

Zbog nove tehnologije, koja je lako dostupna i jefitna, došli smo u situaciju da svako postavlja video-nadzor i gdje treba i gdje ne treba.

Više

IZMJENE PRAVILNIKA O PRAVU NA MEDICINSKA SREDSTVA: Potrošni materijal za dijabetičare se propisuje na tri mjeseca

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske saopštio je da je omogućio još jednu olakšicu za oboljele od dijabetesa - umjesto mjesečnog propisivanja potrošnog materijala koji se izdaju na recept, poput trakica za mjerenje šećera, omogućeno je tromjesečno propisivanje.

Više