Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojen Nacrt zakona o minimalnoj plati

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, zastupnici su usvojili Nacrt zakona o minimalnoj plati koji sada ide u proces javne rasprave koja će trajati 90 dana.

Više

VLADA FBIH: Utvrđeni nacrti zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške lica sa invaliditetom i o zaštiti mentalnog zdravlja

Vlada FBiH je na sjednici u Sarajevu, utvrdila Nacrt zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške lica sa invaliditetom, te uputila ga u daljnju parlamentarnu proceduru.

Više

VLADA RS: Prihvaćena Informacija o sprovođenju Javnog poziva za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini

Vlada Republike Srpske prihvatila je, na 189. sjednici, u Banjaluci, Informaciju o sprovođenju Javnog poziva za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini, u ukupnom iznosu od 13.500.000,00 KM.

Više

USTAV FBIH: Visoki predstavnik odlučio da mijenja Ustav

Povodom odluke visokog predstavnika da izmjeni Ustav Federacije Bosne i Hercegovine razgovarano je sa sekretarom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Izmirom Hadžiavdićem koji je ukazao da odredbe kojima se ubrzava proces donošenja zakona u Parlamentu FBiH ne predviđaju sankcije ako se proces ipak zakoči.

Više

MINISTARSTVO PRAVDE RS: Obavještenje o rezultatima javnog konkursa za izbor notara

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske, u skladu sa članom 17. stav 3. Pravilnika o sprovođenju konkursa za izbor notara (“Sl. glasnik RS" br. 52/2021), objavljuje rezlutate javnog konkursa - prijedlog kandidata za izbor notara.

Više