Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

REPUBLIKA SRPSKA BI DO KRAJA GODINE MOGLA DA DOBIJE ZAKON O ZAŠTITI OD UZNEMIRAVANJA NA RADU, ODNOSNO MOBINGU

Republika Srpska bi do kraja godine mogla da dobije zakon o zaštiti od uznemiravanja na radu, odnosno mobingu. U Saveza sindikata Srpske kažu da je dokument upućen Vladi Srpske koja treba da utvrdi nacrt, nakon čega će uslijediti javne rasprave, pa izrada prijedloga i potom usvajanje tog zakona.

Više

ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA 40 ODSTO ULAGAČA PLANIRA DA ODGODI PLANIRANE INVESTICIJE U BIH

U BiH je, prema preliminarnim podacima Centralne banke BiH, u prvom kvartalu registrovano smanjenje direktnih stranih investicija za 3,4 odsto ili 243,2 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA).

Više

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS ZAPOČEO KOMERCIJALNA TESTIRANJA U SVRHU TURISTIČKIH PUTOVANJA: Usluga testiranja u svrhu turističkih putovanja košta 200 KM, razmatra se uvođenje jeftinijeg testiranja

Stanovnici Srpske koji su ovog ljeta namjeravali da se odmaraju u zemljama koje na granici traže negativan nalaz PCR testa, među kojima je susjedna Hrvatska, moći će planirati put jer je Institut za javno zdravstvo RS započeo komercijalna testiranja u svrhu turističkih putovanja.

Više

ISTRAŽIVANJE KANCELARIJE KOORDINATORA ZA REFORMU JAVNE UPRAVE: Samo 13 od 81 institucije BIH objavile iznos primanja zaposlenih

Od 81 institucije BiH njih 13 objavilo je primanja zaposlenih, rekao je koordinator za reformu javne uprave BiH Dragan Ćuzulan.

Više

BIH PALA ZA JEDNU POZICIJU U IZVJEŠTAJU SVJETSKE BANKE O LAKOĆI POSLOVANJA: Poslovanje u BiH koče brojne procedure i dugo čekanje

BiH je, prema izvještaju Svjetske banke o lakoći poslovanja, pogoršala svoju poziciju u odnosu na prošlogodišnji izvještaj, i to za jednu poziciju, pa se nalazi na 90. mjestu.

Više

MUP REPUBLIKE SRPSKE POZIVA GRAĐANE DA KORISTE "SMS SERVIS": Na taj način skraćuje se vrijeme neophodno za dobijanje informacija, te izbjegavaju dolasci na lokacije za izdavanje ličnih dokumenata

Preduslov za korištenje usluge “SMS servisa” jeste da građanin lično prijavi svoj broj mobilnog telefona u organizacionoj jedinici MUP-a Republike Srpske nadležne za izdavanje ličnih dokumenata u mjestu u kojem ima prijavljeno prebivalište, odnosno boravište.

Više

ĐACI U BRČKO DISTRIKTU OD SEPTEMBRA SE NAJVJEROVATNIJE VRAĆAJU U ŠKOLSKE KLUPE

Školska godina u osnovnim i srednjim školama u Brčkom trebalo bi da počne na vrijeme, prvog ponedjeljka u septembru, a nastava će se odvijati na tradicionalan način, rekao je danas šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Senad Osmanović.

Više

UČENICI U HERCEGOVAČKO-NERETVANSKOM KANTONU 7. SEPTEMBRA U ŠKOLSKIM KLUPAMA

Učenici u Hercegovačko-neretvanskom kantonu vraćaju se u školske klupe 7. septembra 2020. godine, kada i počinje nova školska godina, potvrdio je za Klix.ba resorni ministar Rašid Hadžović.

Više