Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ustavni sud BiH utvrdio neustavnost pojedinih odredaba Zakona o krivičnom postupku BiH

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je elektronskim putem održao 120. plenarnu sjednicu na kojoj je razmatrao zahtjeve za ocjenu ustavnosti/kompatibilnosti.

Više

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 8. aprila 2021. godine 16. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je 16. sjednicu Doma naroda za četvrtak, 8. april 2021. godine, sa početkom u 10,30 sati.

Više

ODLUKA O PROPISIVANjU MJERE NEPOSREDNE KONTROLE CIJENA UTVRĐIVANjEM MAKSIMALNE VISINE MARŽI ZA POJEDINE OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE I DRUGE PROIZVODE: Udruženje poslodavaca FBiH neće sprovoditi Odluku, jer je smatraju neustavnom, nezakonitom i nesprovodivom sa nesagledivim štetnim posljedicama

Trgovci, veletrgovci i proizvođači u Federaciji BiH neće sprovoditi Odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode ("Sl. novine FBiH", br. 26/2021 - dalje: Odluka) federalne Vlade o ograničenju marži jer je smatraju neustavnom, nezakonitom i nesprovodivom sa nesagledivim štetnim posljedicama, saopšteno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.

Više

UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA UGOSTITELJIMA KOJI PRUŽAJU USLUGU SMJEŠTAJA, TURISTIČKIM AGENCIJAMA I IZVOĐAČIMA UMJETNOSTI ZA SANIRANJE FINANSIJSKOG GUBITKA ZBOG POSLJEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA ZA PERIOD OKTOBAR – DECEMBAR 2020. GODINE: Ministarstvo poziva privrednike da podnesu zahtjev za novčanu podršku. Rok za prijavu 20. april 2021. godine

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske poziva sve privredne subjekte obuhvaćene Uredbom o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona ("Sl. glasnik RS", br. 29/2021) za period oktobar - decembar 2020. godine da pravovremeno podnesu zahtjev za ostvarivanje finansijske podrške u skladu sa ovom uredbom.

Više

PORESKA UPRAVA RS: U prvom kvartalu prikupljeno 85,1 milion KM više javnih prihoda

U prvom kvartalu ove godine u naplati javnih prihoda Republike Srpske ukupno je prikupljeno 684,2 miliona KM, što je za 85,1 miliona KM ili 14 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, Poreske uprave Republike Srpske.

Više

OSNOVANA FACEBOOK GRUPA GRAĐANA BIH VAKCINISANIH U SRBIJI: Za naše građane koji su vakcinisani u Srbiji ne postoji registar niti u jednom sistemu u BiH

Proteklog vikenda u susjednoj Srbiji vakcinisalo se više od 20.000 građana BiH. Brojni građani, razočarani odgovorom naših vlasti na pandemiju i (ne)nabavku vakcina, spas su potražili kod komšija. Jedan od njih je i Sarajlija Irfan Godinjak, koji je napravio i Facebook grupu "Građani BiH vakcinisani u Srbiji".

Više