Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Potrebne hitne dopune zakonâ o krivičnom postupku za realizaciju "on-line" suđenja

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom telefonske sjednice koja je održana, 3. aprila 2020. godine, donio zaključke vezane za aktuelnu epidemiološku situaciju.

Više

DONIJETE UREDBE SA ZAKONSKOM SNAGOM O ROKOVIMA I POSTUPANJU U SUDSKIM POSTUPCIMA ZA VRIJEME VANREDNOG STANJA I O PREKRŠAJU IZAZIVANJA PANIKE I NEREDA

Na sastanku, koji je organizovala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, donesene su Uredba sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske i Uredba sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda.

Više

AGENCIJA ZA BANKARSTVO FBIH: Moratorij za sve građane kojima su umanjena primanja ili se uopšte ne isplaćuju

Radi potpunijeg informisanja javnosti kao i dodatnog pojašnjenja donesenih mjera, Agencija za bankarstvo FBiH izdaje saopštenje za javnost u vezi sa primjenom moratorija na kredite fizičkih i pravnih lica.

Više

UDRUŽENJE BANAKA FEDERACIJE BIH: Odgovori na pitanja građana u vezi sa moratorijem na otplatu kredita

Udruženje banaka Federacije BiH odgovorilo je na neka od najčešćih pitanja građana u vezi sa moratorijem na otplatu kredita, koji se uvodi zbog stanja prirodne nesreće, uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Više

UREDBA O PROPISIVANJU MJERE NEPOSREDNE KONTROLE CIJENA NA PODRUČJU RS: Novčane kazne za prekršioce Uredbe, u zavisnosti od toga da li je riječ o preduzetniku, privrednom društvu ili odgovornom licu u privrednom društvu, kreću se u rasponu od 5.000 KM do 10.000 KM

Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić rekla je da je namjera Vlade Republike Srpske da se zadrži stabilnost u snabdijevanju, kao i snabdjevenost tržišta svim osnovnim životnim namirnicama u Republici Srpskoj.

Više

POTVRDA O ANGAŽOVANJU VOZAČA U MEĐUNARODNOM PREVOZU STVARI U TOKU VANREDNE SITUACIJE U RS

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak kojim se, u svrhu praćenja rada vozača u međunarodnom prevozu stvari u uslovima proglašene vanredne situacije, poslodavcima sa sjedištem u Republici Srpskoj nalaže da izdaju potvrdu o angažovanju vozača u međunarodnom prevozu stvari u toku vanredne situacije.

Više

SINDIKATI U BIH: Radnicima koji su na bolovanju i koji spadaju u rizične grupe, omogućiti da bez dolaska do doktora medicine rada produže bolovanje uz predočenje nalaza i ostale dokumentacije elektronskim putem

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine uputio je zvaničan zahtjev Ministarstvu zdravstva FBiH za zaštitu sigurnosti i zdravlja radnika koji su na bolovanju nakon što im se obratilo mnogo članova s upitom u vezi s tretmanom radnika koji se u vrijeme pandemije nalaze na bolovanju i načinima kako da im se olakša proces ukoliko zbog bolesti ili spriječenosti moraju produžiti bolovanje.

Više