Zastava Srbije

DONIJETE UREDBE SA ZAKONSKOM SNAGOM O ROKOVIMA I POSTUPANJU U SUDSKIM POSTUPCIMA ZA VRIJEME VANREDNOG STANJA I O PREKRŠAJU IZAZIVANJA PANIKE I NEREDA

07.04.2020.


Na sastanku, koji je organizovala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, donesene su Uredba sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske i Uredba sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda.

Na sastanku su razmatrane uredbe sa zakonskom snagom koje je Vlada Republike Srpske uputila predsjedniku Republike i koje će trajati za vrijeme vanrednog stanja.

Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, saopštili su iz Kabineta predsjednice.

Slična ili ista riješenja već su primijenile zemlje u okruženju u kojima je proglašeno varedno stanje.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar pravde Anton Kasipović i predsjednik Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šojala.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 06.04.2020.

Naslov: Redakcija