Zastava Srbije
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Prijedlozi zakona upućeni na usaglašavanje Kolegiju Doma

Na 10. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na usaglašavanje Kolegiju Doma, radi nedostatka entitetske većine, upućen je, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Više
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojen veći broj zakona i nacrta zakona

Zakon o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH (OSBiH) usvojen je na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH po hitnom postupku.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Pokrenute aktivnosti za izradu Zakona o inovacionoj djelatnosti u FBiH

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu usvojila Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o pokretanju aktivnosti za izradu teksta Zakona o inovacionoj djelatnosti u Federaciji BiH.

Više
Vesti slike

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama

Vlada Republike Srpske utvrdila je na 40. sjednici u Banjaluci Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama Republike Srpske čiji je osnovni cilj zaštita žrtava nasilja u porodici i nasilja prema ženama, sprečavanjem i suzbijanjem nasilja u porodici i nasilja prema ženama, kao i zaštita života i psihofizičkog integriteta lica ženskog pola, a posebno sprečavanje femicida kao najtežeg oblika i posljedice nasilja prema ženama.

Više