Zastava Srbije

ZBOG PANDEMIJE VIRUSA KORONA TRGOVCI I UGOSTITELJI U RS IZGUBILI POLA MILIJARDE KM

Da trgovci, ugostitelji i drugi privredni subjekti u sistemu fiskalizacije sabiraju ogromne gubitke zbog pandemije virusa korona svjedoče podaci Poreske uprave RS prema kojima je promet preko fiskalnih kasa u prvom polugodištu ove godine smanjen za 556,25 milina KM u odnosu na isti period lani.

Više

NOVI ZATVOR U ISTOČNOM SARAJEVU ČEKA PRVE OSUĐENIKE

Iako je 22. jula zvanično otvoren državni zatvor odnosno Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu, još uvijek nije primio svoje prve stanovnike.

Više

POČELO PODNOŠENJE KANDIDATSKIH LISTI ZA LOKALNE IZBORE: CIK poziva da se jave birači sa statusom raseljenih lica ukoliko žele da promijene biračku opciju i glasaju za opštinu prebivališta iz 1991. godine

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine koji će se održati u nedjelju, 15. novembra 2020. godine ("Sl. glasnik BiH", br. 29/2020) podnošenje ovih listi trajaće do 17. avgusta do 16.00 časova.

Više

MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE FBIH PREDLOŽILO POVEĆANJE PENZIJA ZA ČETIRI MJESECA KADA JE NA SNAZI BILO STANJE PRIRODNE NESREĆE ZA 2,8%

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije predložilo je Vladi FBiH da usvoji zaključak kojim će se penzionerima povećati penzije 2,8 posto i za četiri mjeseca kada je na snazi bilo stanje prirodne nesreće i na koja se odnosi djelovanje tzv. Korona zakona, odnosno Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica ("Sl. novine FBiH", br. 28/2020), potvrdio je ministar rada i socijalne politike i zamjenik premijera FBiH Vesko Drljača.

Više

KRIVIČNI ZAKON FBIH: Provođenje mjera protiv pandemije treba biti u skladu sa članom 226

U Federaciji BiH će za sada biti zadržane mjere koje su ranije donesene. Smatramo da su one dovoljne da bi se zaustavio trend porasta novozaraženih koronavirusom, ali je potrebno da se na nivou kantona uspostavi nadzor nad njihovim provođenjem.

Više

ODRŽAN PRVI SASTANAK GLAVNE TUŽITELJICE BIH I NOVOG DIREKTORA DRŽAVNE AGENCIJE ZA ISTRAGE I ZAŠTITU: Dogovoren nastavak suradnje u istragama organiziranog kriminala, ilegalnih migracija i krijumčarenja osoba, terorizma, ratnih zločina i drugih kaznenih djela iz nadležnosti dvaju institucija

Prvi radni sastanak glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić i novoimenovanog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darka Ćuluma održan je u prostorijama Tužiteljstva BiH.

Više

TOKOM VANREDNOG STANJA USLJED PANDEMIJE VIRUSA KORONA OBIM TRŽIŠTA NEPOKRETNOSTI U REPUBLICI SRPSKOJ SMANJEN ZA 40 ODSTO

Obim tržišta nepokretnosti u Republici Srpskoj je tokom vanrednog stanja usljed pandemije virusa korona, od 3. aprila do 23. maja, smanjen za 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Više