Zastava Srbije

ODRŽANA SJEDNICA SAVJETA MINISTARA BIH

Na sjednici Savjeta ministara Bosne i Hercegovine razmatrani su zaključci Predstavničkog doma PSBIH koji se odnose na rad pravosudnih institucija u našoj zemlji.

Više

KONFERENCIJA SINDIKATA RS PRIPREMA ZAHTJEV ZA IZMJENE VIŠE ZAKONA

Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Željko Tepavčević najavio je da će u srijedu, 7. avgusta, više od 300 predstavnika članova Konfederacije donijeti deklaraciju koja će se odnositi na krucijalna pitanja prava radnika, a kao osnovni zahtjev istakao je usklađivanje zakona o platama sa krovnim Zakonom o radu.

Više

POSTIGNUT DOGOVOR U VEZI S FORMIRANJEM VIJEĆA MINISTARA BIH I UTVRĐENI PRINCIPI ZA FORMIRANJE VLASTI

Na sastanku u Sarajevu, čiji je domaćin bio šef misije Evropske unije u BiH i posebni predstavnik EU ambasador Lars-Gunar Vigemark (Gunnar Wigemark), predsjednici SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović postigli su dogovor u vezi s formiranjem Vijeća ministara BiH, te potpisali Principe za formiranje vlasti na državnom nivou.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O VISKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU

Josip Grubeša, ministar pravde BiH, najavio je prijedlog novog zakona o VSTV-u i kazao da su BiH potrebne ključne reforme.

Više

IZMJENA IZBORNOG ZAKONA JEDINI LIJEK PROTIV NEEFIKASNOSTI I BLOKADE RADA INSTITUCIJA BIH

Od uspostavljanja Parlamenta BiH nakon završetka rata pa do danas nikada nije zabilježen veći nerad i blokada zakonodavne vlasti na nivou BiH.

Više