Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI: Fiskalni računi stizaće e-mailom, aplikacijom, SMS-om, prikazom QR koda na ekranu

Fiskalni račun nove generacije biće moguće, osim štampanjem, izdati i na druge načine, kao što je slanjem e-mailom, aplikacijom, SMS-om, prikazom QR koda na ekranu itd.

Više

NACRT ZAKONA O OBRAZOVANJU ODRASLIH: Nacrt zakona upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana

Osnovni cilj Nacrta zakona o obrazovanju odraslih je podizanje kvaliteta obrazovanja odraslih, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Više

NACRT ZAKONA O MUZEJSKOJ DJELATNOSTI: Propisana je obaveza digitalizacije muzejske građe, dokumentacije i registrovanih elemenata nematerijalnog kulturnog nasljeđa

Nacrt zakona o muzejskoj djelatnosti, koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, postojeća rješenja u oblasti muzejske djelatnosti usaglašena su sa međunarodnim i evropskim standardima u ovoj oblasti.

Više

PRAVILNIK O DOBROJ PROIZVOĐAČKOJ PRAKSI ZA MEDICINSKE GASOVE: Traži se povlačenje Pravilnika

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uputio je zahtjev ministru civilnih poslova u Savjetu ministara Ankici Gudeljević da stavi van snage Pravilnik o dobroj proizvođačkoj praksi za medicinske gasove ("Sl. glasnik BiH", br. 49/2018), zbog nezakonitosti člana 50.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: Upravni odbor ključne tačke vratio na doradu

Upravni odbor Centralne banke BiH održao je prvu sjednicu nakon što je aktuelnom sazivu istekao mandat 10. avgusta, međutim odluke koje su zahtijevale koncenzus povučene su na doradu, a dva člana UO iz Republike Srpske uglavnom su bila uzdržana.

Više