Zastava Srbije
Vesti slike

USTAVNI SUD BIH: Poništen Zakon o tehničkim propisima RS

Ustavni sud Bosne i Hercegovine poništio je Zakon o tehničkim propisima Republike Srpske. Utvrdio je da ovaj zakon koji je na snazi od 2013. nije u saglasnosti s Ustavom Bosne i Hercegovine.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijet Pravilnik o uvjetima i načinu korištenja e-aukcije

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Kabineta predsjedavajuće, jednoglasno je donijelo Odluku o isticanju zastave Evropske unije (EU) u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine – u novom tekstu.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O POREZU NA DOHODAK FBIH: Prijedlog zakona ukida koeficijent ličnog odbitka što predstavlja ogromnu finansijsku štetu za porodice s djecom

Udruženje "Porodice tri plus" uputilo je hitan zahtjev Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u kojem pozivaju na preispitivanje Prijedloga zakona o porezu na dohodak FBiH, jer se istim ukida koeficijent ličnog odbitka što, ističu, predstavlja ogromnu finansijsku štetu za porodice s djecom.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG PRAVILNIKA O KORIŠĆENJU SREDSTAVA ZA REPREZENTACIJU U NARODNOJ SKUPŠTINI RS: Ograničavaju se sredstava za reprezentaciju na mjesečnom nivou, definišu procedure, uslovi i obaveze u vezi sa korišćenjem sredstava i ograničavaju maksimalni novčani iznosi odobreni za kupovinu i primanje poklona

Administrativna komisija Narodne skupštine Republike Srpske, na osnovu člana 60. Poslovnika, na sjednici zakazanoj za srijedu, 4.10.2023, trebalo bi da usvoji pravilnik o korišćenju sredstava za reprezentaciju u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojim se, po prvi put, ograničavaju sredstava za reprezentaciju na mjesečnom nivou, definišu procedure, uslovi i obaveze u vezi sa korišćenjem sredstava i ograničavaju maksimalni novčani iznosi odobreni za kupovinu i primanje poklona.

Više