Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radu

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu, utvrdila i u parlamentarnu proceduru usvajanja po hitnoj proceduri uputila Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u FBiH.

Više

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 155. sjednici, u Banjaluci, Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, po hitnom postupku.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O OSNOVAMA BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA U BIH: Ustavnopravna komisija podržala inicijativu za obavezni lјekarski pregled zvaničnika u institucijama BiH

Članovi Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma BiH utvrdili su, na 24. sjednici, usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o dopuni Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini čiji je predlagač zastupnik Damir Arnaut.

Više

NEOPHODNO USVAJANJE ZAKONA O KRIPTOVALUTAMA U RS: Krenule tužbe za kriptovalute, a tržište neuređeno

Republika Srpska uskoro bi mogla da zakonski reguliše oblast kriptovaluta, što je neophodno, ako se uzme u obzir da se u samoj Republici Srpskoj pred sudom vode sporovi milionske vrijednosti.

Više

IZMIJENJEN POSEBNI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE U RS: Ugovor je potpisan na dvije godine i njime su za zaposlene u prvoj i drugoj platnoj grupi uvećana primanja za deset odsto

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić i predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić, potpisali su izmjene Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave.

Više

URED ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE KS: U Kantonu Sarajevo najviše korupcije zabilježeno u urbanizmu i zapošljavanju

Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo je predstavio rezultate rada u prošloj godini. Međunarodni zvaničnici su zadovoljni njegovim radom te su poručili da su neprihvatljivi politički pritisci na njegov rad.

Više