Zastava Srbije

UKUPAN OBIM RAZMJENE RS SA INOSTRANSTVOM 2,08 MILIJARDI DOLARA

Republika Srpska je u prvom polugodištu ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmjene sa inostranstvom od 2,08 milijardi dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 75,2 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Više

IZVODI IZ PRIVREMENIH BIRAČKIH SPISKOVA DOSTUPNI NA UVID DO 17. AVGUSTA

Centralna izborna komisija BiH obavještava sva lica sa pravom glasa da je do 17. avgusta omogućen uvid u izvode iz privremenih biračkih spiskova da bi mogli da provjere, isprave ili dopune lične podatke kod nadležnih organa.

Više

ZAKON O RESTITUCIJI Stejt department kritikovao BiH zbog neprovođenja restitucije i nedonošenja zakona o restituciji

Vlasti u Bosni i Hercegovini nisu napravile nijedan ozbiljan korak u rješavanju problema s povratom imovine ili obeštećenja Jevrejske zajednice koja je izložena sistemskoj diskriminaciji, navodi se u najnovijem izvještaju američkog Stejt departmenta.

Više

PRIVREDA ZEMALJA EU U ISTORIJSKOJ RECESIJI

Pandemija koronavirusa gurnula je ekonomiju eurozone u istorijsku recesiju, a Španija je pretrpjela najveći udarac, piše Financial Times.

Više

PREDUZEĆA U BIH SMANJILA DUGOVANJA PO OSNOVU NEUPLAĆENIH POREZA I AKCIZA: Dug na kraju jula iznosio je skoro 550 miliona maraka i manji je za oko 40 miliona u odnosu na isti period 2019. godine

Načelnik Odjeljenja za komunikacije u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Kovačević rekao je da je ukupan dug poreskih obveznika 29. jula ove godine iznosio 549,10 miliona maraka.

Više

BROJ PREDUZEĆA U SRPSKOJ KOJA SU ZAVRŠILA U STEČAJU I LIKVIDACIJI OVE GODINE JE ZNATNO MANJI U ODNOSU NA PRETHODNU: Glavni razlog za to taj što je tržište već poprilično očišćeno od privrednih subjekata koji su bili primorani da prekinu sa poslovanjem

U Poreskoj upravi RS kazali su "Glasu Srpske" da je prema njihovoj evidenciji za šest mjeseci 2020. godine pokrenuto 40 stečajnih te 81 likvidacioni postupak. Od 81 likvidacionog postupka 72 su pokrenuta po Zakonu o likvidacionom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 82/2019), a devet po službenoj dužnosti od strane nadležnih sudova. Kada je riječ o istom periodu 2019. godine, tada je prema evidenciji Poreske uprave pokrenuto 80 stečajnih i 371 likvidacioni postupak. Od ukupnog broja likvidacija 96 je pokrenuto po Zakonu, a 275 po službenoj dužnosti od strane nadležnih sudova.

Više

BEZ NEGATIVNOG TESTA NA COVID I IZOLACIJE GRAĐANI BIH MOGU DA PUTUJU U TRI ZEMLJE – SRBIJU, BUGARSKU I TURSKU

Građani BiH u jeku pandemije virusa korona bezuslovno mogu da putuju u Tursku, Srbiju i Bugarsku, dok im je za putovanje u Albaniju, neophodna samo potvrda o raspoloživosti smještaja tokom boravka u ovoj zemlji.

Više

OD 75 INSTITUCIJA BIH SAMO 21 DOBILA POZITIVNO MIŠLJENJE KANCELARIJE ZA REVIZIJU

Kancelarija za reviziju institucija BiH završila je izvještaje o finansijskim revizijama 75 institucije BiH za 2019. godinu od kojih je samo 21 dobila čisto pozitivno mišljenje.

Više