Zastava Srbije

IZMJENE IZBORNOG ZAKONA BIH: Prihvatljive izmjene koje se ne tiču izbora člana Predsjedništva i Doma naroda

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da su izmjene Izbornog zakona BiH predstavnicima Republike Srpske prihvatljive, kao i bilo koje tehničko rješenje koje se ne bi ticalo izmjena kod načina izbora predstavnika srpskog naroda i Republike Srpske kada je riječ o izboru člana Predsjedništva BiH i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O AKCIZAMA: Predviđeno plaćanje poreza prema ekonomskoj snazi pojedinca ili kompanije

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula rekao je da je neophodno uvesti porez na luksuz, te da je u proceduru upućen novi Zakon o akcizama koji podrazumijeva plaćanje poreza prema ekonomskoj snazi pojedinca ili kompanije.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RIBARSTVU: Daje se mogućnost fizičkim licima da obavljaju djelatnost akvakulture

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu.

Više

U PRIPREMI STRATEGIJA PREDŠKOLSKOG, OSNOVNOG I SREDNJEG VASPITANJA I OBRAZOVANJA REPUBLIKE SRPSKE ZA PERIOD OD 2022. DO 2030. GODINE: Strategija će biti izrađena do 1. decembra 2021. godine

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić održala je sastanak sa članovima radne grupe za izradu Strategije predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period od 2022. do 2030. godine i zadužila ih da do 1. decembra 2021. godine izrade novu strategiju obrazovanja.

Više

KOMISIJA ZA VRIJEDNOSNE PAPIRE FBIH VEĆ DUŽE VRIJEME NE FUNKCIONIŠE

Postojanje brojnih komisija na području Federacije Bosne i Hercegovine nije ništa novo. Međutim, jedna od važnijih za privredni život ovog dijela države Komisija za vrijednosne papire već duže vrijeme ne funkcioniše. Privredno i ekonomsko pitanje postalo je političko. Za to vrijeme stotine miliona maraka su blokirane.

Više