Zastava Srbije

U PRIPREMI STRATEGIJA PREDŠKOLSKOG, OSNOVNOG I SREDNJEG VASPITANJA I OBRAZOVANJA REPUBLIKE SRPSKE ZA PERIOD OD 2022. DO 2030. GODINE: Strategija će biti izrađena do 1. decembra 2021. godine

03.03.2021.


Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić održala je sastanak sa članovima radne grupe za izradu Strategije predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period od 2022. do 2030. godine i zadužila ih da do 1. decembra 2021. godine izrade novu strategiju obrazovanja.

Radnu grupu čine predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture, Republičkog pedagoškog zavoda, Zavoda za obrazovanje odraslih, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Filozofskog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Privredne komore Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Zanatsko preduzetničke komore Republike Srpske i Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske.

Strategija razvoja obrazovanja Republike Srpske za period 2016-2021. godine ističe krajem 2021. godine, te je neophodno pristupiti izradi novog strateškog dokumenta koji će obuhvatiti duži period strateškog djelovanja u oblasti vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske. Pored navedenog, Vlada Republike Srpske je na tematskoj sjednici 29. 8. 2019. godine donijela Zaključak o sprovođenju reformskih procesa u oblasti vaspitanja i obrazovanja, s ciljem unapređenja vaspitno-obrazovnog sistema u Republici Srpskoj, kojim su definisani dalji koraci obrazovne politike Republike Srpske. Budući da je krajem decembra 2019. godine, Vlada usvojila Akcioni plan sprovođenja reformskih procesa u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj sa jasnim rokovima za realizaciju, nosiocima aktivnosti i očekivanim rezultatima, potrebno je za duži vremenski period nastaviti sa ostvarivanjem mjera i aktivnosti utvrđenih Akcionim planom, te sistemski raditi na razvoju i unapređivanju kvaliteta obrazovanja.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo prosvjete i kulture RS, 26.02.2021.

Naslov: Redakcija