Zastava Srbije

BIH NEOPHODAN ZAKON O ZAŠTITI UZBUNJIVAČA

U Federalnom parlamentu je odbijen Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača pod izgovorom da nije dovoljno dobar. No, da su parlamentarci umjesto neusvajanja odlučili ipak raditi na njemu, to bi bio veliki korak i za državu i za same uzbunjivače.

Više

ODLUKA O STAVLJANJU VAN SNAGE ODLUKE O VISINI NAKNADE ZA PRISTUP BAZI SUDSKIH ODLUKA CENTRA ZA SUDSKU DOKUMENTACIJU VSTV-A BIH: Osiguran besplatan pristup Bazi od 13.437 sudskih odluka

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 28.01.2021.godine, na prijedlog Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), usvojilo Odluku o stavljanju van snage Odluke o visini naknade za pristup Bazi sudskih odluka Centra za sudsku dokumentaciju VSTV-a BiH ("Sl. glasnik BiH", br. 15/2014). Odluka će stupiti na snagu danom objave u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Data saglasnost za nabavku ruske vakcine za potrebe vakcinacije 200.000 građana

Republički štab za vanredne situacije dao je saglasnost da se izdvoji više od 15 miliona KM za nabavku ruske vakcine za potrebe vakcinacije 200.000 građana u Republici Srpskoj, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Više