Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Neustavne pojedine odredbe Zakona o poreskom sistemu RS

28. oktobra 2020. godine, u Banjoj Luci je održana Dvije stotine i šezdeset i druga sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je odlučivano, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, o saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više

IZBORNI ZAKON BIH: Neophodne izmjene Zakona kako bi slabovidne i slijepe osobe mogle samostalno glasati na izborima

Lično, samostalno i tajno glasanje je osnovno demokratsko pravo koje se u BiH ne poštuje kada je riječ o invalidnim osobama. Naime, slijepe osobe u našoj državi već godinama glasaju uz pomoć "osobe od povjerenja" koju povedu sa sobom, a to ni ove godine nije izuzetak.

Više

JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA MJERU PODRŠKE INVESTICIJAMA U RURALNOM TURIZMU: Rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine

U okviru projekta EU4Agri objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u ruralnom turizmu. Rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine do 15:00 časova.

Više

SAVEZ SINDIKATA RS: Poslodavci i radnici da poštuju mjere zaštite

Savez sindikata Republike Srpske apelovao je da svi poslodavci i radnici u Srpskoj, zbog usložnjavanja situacije sa pandemijom virusa korona, u potpunosti, bez izuzetaka, poštuju i primjenjuju sve mjere zaštite koje je propisao Institut za javno zdravstvo Srpske.

Više

POLJOPRIVREDNICI ZADOVOLJNI MJERAMA VLADE FBIH

Vlada FBiH nedavno je objavila nove mjere pomoći za četiri najugroženija sektora. U te svrhe izdvojila je 90 miliona KM, od čega 10 miliona za pomoć poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Više