Zastava Srbije

SAVEZ SINDIKATA RS: Poslodavci i radnici da poštuju mjere zaštite

30.10.2020.


Savez sindikata Republike Srpske apelovao je da svi poslodavci i radnici u Srpskoj, zbog usložnjavanja situacije sa pandemijom virusa korona, u potpunosti, bez izuzetaka, poštuju i primjenjuju sve mjere zaštite koje je propisao Institut za javno zdravstvo Srpske.

Savez sindikata je još jednom pozvao radnike, koji na svojim radnim mjestima primijete da poslodavac ne sprovodi u potpunosti propisane mjere zaštite, a time ugrožava njihovo zdravlje, da se obrate Savezu sindikata, Inspektoratu, lokalnim inspekcijama i na taj način bitno utiču na smanjenje broja oboljelog radno sposobnog stanovništva, saopšteno je iz Saveza sindikata.

"Potpuno smo svjesni da u ovom trenutku svaka djelatnost u Republici Srpskoj nosi veliki teret, da se radni proces mora organizovati na način da se zaštiti zdravlje radnika i očuva privredna aktivnost i jednako važno, sačuva stabilan zdravstveni sistem", dodaje se u saopštenju.

Savez sindikata Srpske dao je punu podršku svim zaposlenim u zdravstvenom sistemu Srpske i odao posebno priznanje za trud, požrtvovanost i izdržljivost u vanrednoj situaciji, kada se svakog dana bilježi rekordan broj oboljelih od virusa korona.

"Zato tražimo od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Vlade Srpske da ulože dodatni napor i iznađu mogućnost da se materijalno pomognu svi zaposleni u zdravstvenom sektoru, kako bi bar simbolično odali priznanje ljekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, laborantima i svim drugim zaposlenim u zdravstvu Republike Srpske", navedeno je u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 27.10.2020.