Zastava Srbije

VLADA RS: Donijete uredbe o pokretanju postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva, o postupku izbora privatnog partnera, o postupku ugovoranja projekata javno‐privatnog partnerstva

30.10.2020.


Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 94. sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.

Vlada Republike Srpske je na sjednici donijela Uredbu o pokretanju postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva u Republici Srpskoj, kojom se uređuje pokretanje postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva, priprema prijedloga projekta javno‐privatnog partnerstva, dokumentacije koja se dostavlja uz prijedlog ovog projekta, kriterijumi za ocjenu opravdanosti projekta i kriterijumi za ocjenu primjene modela javno‐privatnog partnerstva.

Takođe, Vlada je donijela i Uredbu o postupku izbora privatnog partnera kojom se uređuje postupak izbora privatnog partnera u postupku realizacije javno‐privatnog partnerstva u Republici Srpskoj.

Na 94. sjednici Vlade donesena je i Uredba o postupku ugovoranja projekata javnoprivatnog partnerstva u Republici Srpskoj, kojom se uređuje postupak ugovoranja po projektima javno‐privatnog partnerstva i ona obuhvata način zaključenja, sadržaj, izmjene i dopune, prestanak, te praćenje realizacije ugovora.

Vlada Republike Srpske donijela je Uredba o namjeni, kriterijumima i uslovima za dodjelu državne pomoći u Republici Srpskoj. Ovom uredbom utvrđuje se svrha državne pomoći, prihvatljivi troškovi i sektori, maksimalno dozvoljeni iznos državne pomoći i ostala pravila za dodjelu državne pomoći koju dodjeljuje davalac državne pomoći iz Republike Srpske, neposredno ili preko ovlašćenih pravnih lica.

Vlada Republike Srpske je prihvatila Informaciju o početku primjene aplikacije za Registar podsticaja Republike Srpske.

Administrativni portal Registra podsticaja za registrovane institucije dostupan je na sljedećoj adresi http://regpodsticaja.vladars.net/.

Vlada Republike Srpske je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojila Informaciju o uslovima za zasnivanje novog proizvodnog ciklusa i planu jesenje sjetve u 2020. godini.

Ova informacija daje procjenu očekivanog plana jesenje sjetve, uslova za odvijanje jesenje sjetve, osnovne informacije o ostalim jesenjim radovima u poljoprivredi kao i mjere koje preduzima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za podršku poljoprivrednim proizvođačima u zasnivanju novog proizvodnog ciklusa.


IZVOR: Vebsajt Vlada RS, 29.10.2020.

Naslov: Redakcija