Zastava Srbije

ODRŽANA SJEDNICA VLADE RS: Utvrđeni prijedlozi i nacrti tekstova više zakona

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o inspekcijama Republike Srpske jer je Programom ekonomskih reformi Srpske za period od 2019. do 2021. godine planirano donošenje novog zakona o inspekcijama u četvrtom kvartalu ove godine.

Više

KORIGOVANI UGOVORI O SNABDIJEVANJU ELEKTRIČNOM ENERGIJOM NAJVEĆIH POTROŠAČA U SRPSKOJ

Predstavnici Privredne komore i "Elektroprivrede Republike Srpske" korigovali su ugovore o snabdijevanju električnom energijom za 28 najvećih potrošača industrijske struje.

Više

REPUBLIKA SRPSKA KREĆE U REFORMU OBRAZOVANJA: Prvi korak biće inoviranje nastavnih planova i programa, a zatim i udžbenika dodavanjem digitalizovanih sadržaja

U narednom periodu u Republici Srpskoj predstoji reforma predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja "Nova škola za novo doba", dogovoreno je na današnjoj tematskoj sjednici Vlade RS na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u oblasti obrazovanja.

Više

DIGITALIZACIJA JAVNE UPRAVE REPUBLIKE SRPSKE: Najavljen projekat koji bi roditeljima novorođenčadi omogućio da elektronskim putem prikupe sve dokumente potrebne da beba dobije zdravstvenu knjižicu

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske intenzivno radi na digitalizaciji usluga koje se pružaju privredi, organima uprave i građanima jer je digitalizacija društva nezaobilazan i nezaustavljiv proces, rekao je danas u Sarajevu Denis Turkanović iz ovog ministarstva.

Više