Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

VLADA RS: Utvrđeno Mišljenje na Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika RS

Vlada Republike Srpske, na 27. posebnoj sjednici održanoj, 29.07.2021. godine, utvrdila je Mišljenje na Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, po hitnom postupku.

Više

VLADA FBIH: Potrebno izraditi Uredbu o ciljanim interventnim mjerama u pojedinim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o potrebi izrade Uredbe o ciljanim interventnim mjerama u pojedinim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, sa sredstvima u iznosu od 105 miliona KM.

Više

IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONA BIH: Na snazi odredbe o kažnjavanju negiranja genocida

Dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločina" objavljene su u Službenom glasniku BiH, a na snagu su stupile 28. jula 2021. godine.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Do 15 godina zatvora za nazivanje Srpske genocidnom

Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske biće azmatran u Narodnoj skupštini RS 30 jula 2021. godine, a koji su dogovorili predstavnici parlamentarnih stranaka iz Srpske.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O RODITELJIMA NJEGOVATELJIMA U FEDERACIJI BIH: Predviđene mjesečne naknade roditeljima njegovateljima

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je usvojio predloženi zakon o roditeljima njegovateljima u Federaciji BiH.

Više

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OBLASTI TURISTIČKOG SEKTORA: Rok za dostavljanje prijedloga 20. avgust 2021. godine

U okviru projekta EU4BusinessRecovery objavljen je Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u oblasti turističkog sektora.

Više