Zastava Srbije

VIJEĆE ZA ZAŠTITU VITALNOG INTERESA USTAVNOG SUDA RS: Biće donijeta meritorna odluka o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju

U Banjoj Luci je održana Stotinu i trideseta sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Vijeće).

Više

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu

Na 6. hitnoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o dopunama Zakona o vanparničnom postupku

Federalna vlada je, na sjednici koja je održana u Sarajevu, donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu Federalnom ministarstvu finansija s pozicije "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - sredstva iz RFI aranžmana s MMF-om".

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O FISKALNIM KASAMA: Propisano je i da, ukoliko poreski obveznik kod kojeg je utvrđen prekršaj, u roku od 72 sata poreskom inspektoru dostavi dokaz o uplati izrečene novčane kazne, neće mu biti izrečena i mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 30 dana

Nakon stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama ("Sl. glasnik RS", br. 58/2019), čija je primjena u Srpskoj počela u julu prošle godine, iznos izrečenih novčanih kazni povećan je za gotovo tri puta u odnosu na uporedni period prethodne godine.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU FBIH: Poslodavci podržavaju Prijedlog zakona i traže njegovo usvajanje

Za razliku od Sindikata, Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine poziva zastupnike Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da usvoje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radu FBiH u interesu radnika i očuvanja radnih mjesta, poslodavaca, privrede i društva u cjelini.

Više

PRIVREDNA KOMORA RS: Inicijativa da se broj gostiju u ugostiteljskim objektima određuje prema kvadraturi prostora

Privredna komora Republike Srpske uputila je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da se sigurnost gostiju obezbijedi propisivanjem broja prisutnih prema kvadraturi prostora, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Više