Zastava Srbije

PRIVREDNA KOMORA RS: Inicijativa da se broj gostiju u ugostiteljskim objektima određuje prema kvadraturi prostora

30.07.2020.


Privredna komora Republike Srpske uputila je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da se sigurnost gostiju obezbijedi propisivanjem broja prisutnih prema kvadraturi prostora, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Predlažu da se i u velikim dvoranama ili salama koje imaju uslove za to omogući održavanje privrednih sastanaka, seminara, konferencija i sl.

"Neprihvatljivo je da se u hotelima i restoranima koji raspolažu značajnim vanjskim i fizički odvojenim unutrašnjim prostorima ograničava broj prisutnih gostiju na 50, te da se isto smatra javnim okupljanjem, s obzirom na to da ovakvi kapaciteti zbog svoje veličine mogu da prime neuporedivo veći broj gostiju od broja regulisanog zaključkom, a sve uz doslovno pridržavanje svih ostalih propisanih mjera", saopšteno je iz PU RS.

Zaključkom je inače propisano da se u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske zabrane sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Upućivanje ove inicijative jedan je od zaključaka sastanka predstavnika hotela i pružalaca usluga smještaja i posluživanja hrane i pića u Republici Srpskoj, koji je održan prošle sedmice u Privrednoj komori Republike Srpske.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, Nataša Martić, 27.07.2020.

Naslov: Redakcija