Zastava Srbije

RAZGOVOR S POVODOM: Predstavljanje pravne baze Paragraf Lex na Radio Čapljina

BH sustav politički i zakonski poprilično je kompliciran zbog više razina vlasti, pa tako imamo mnogo zakona na županijskoj, entitetskoj i državnoj razini. Za nas laike malo je ovako...

Više

USTAVNI SUD BIH: Održana elektronska sjednica

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je održao redovnu, 104. sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Sjednica je održana elektronskim putem imajući u vidu trenutne vanredne okolnosti u Bosni i Hercegovini izazvane pojavom pandemije koronavirusa COVID-19, a poštujući odluke nadležnih organa javne vlasti u Bosni i Hercegovini. S takvim radom Ustavni sud će nastaviti i dalje sve dok budu postojale ovakve vanredne okolnosti.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojena Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske je na 12. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed korona virusa 2019-nCoV.

Više

VLADA RS: Novi Zaključak Vlade

1. Vlada Republike Srpske imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj izazvanu virusom korona, kao i potrebu da se, u cilju sprečavanja daljih štetnih posljedica, obezbijede znatna finansijska sredstva, a uvažavajući činjenicu da su aktivirani računi posebnih namjena Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, sugeriše svim zaposlenim u insticijama Republike Srpske, kao i imenovanim i postavljenim licima koji vrše javne funkcije da se, po principu dobrovoljnosti i solidarnosti, odreknu dijela svojih primanja za mjesec mart 2020. godine, kako bi ista bila uplaćena na račune posebnih namjena Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Obavještenje o elektronskom podnošenju poreskih prijava za porez na dohodak

Obavještavaju se poreski obveznici da je počev od 27.03.2020. godine, putem portala: Elektronske usluge Poreske uprave Republike Srpske, omogućeno elektronsko podnošenje Poreske prijave za malog preduzetnika, Obrazac 1007 i Akontacije poreza na dohodak, Obrazac, 1008.

Više

SET MJERA ZA POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA RS: Odgođeno plaćanje zakupa zemljišta, besplatni paketi za sjetvu

U kriznim vremenima proizvodnja hrane je najvažnija u svakom društvu, a kako povrća i žitarica ne bi manjkalo na trpezama građana Srpske, potrudiće se domaći poljoprivrednici koji ove godine mogu računati na znatno veću podršku nego ranije.

Više

PRIVREDNA KOMORA RS: Sačuvati radna mjesta i preduzeća

Veoma je značajno važno da u najkraćem roku budu kreirane mjere u Republici Srpskoj za podršku privrednim društvima koja imaju probleme u poslovanju zbog širenja virusa korona, a koje će se odnositi na april i čiji je cilj da budu sačuvana i radna mjesta i preduzeća, rekao je portparol Privredne komore Srpske Vladimir Blagojević.

Više