Zastava Srbije
Vesti slike

VLADA FBIH: Odobreno akontativno usklađivanje penzija u iznosu od pet posto

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je odobrila akontativno usklađivanje penzija u iznosu od pet posto od 1. januara 2024. godine, a koje će se penzionerima isplaćivati od februara ove godine.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH: Kao rok za uspostavljanje i operativnost Odjeljenja za sprovođenje postupka po izvještajima određuje se 23. mart

Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine na dnevnom su redu sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazane za utorak, 30. januara.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOJ SLUŽBI U INSTITUCIJAMA BIH: Stvaraju se uslovi za uspostavljanje registra zaposlenih u institucijama BiH, uvodi se novo radno mjesto inspektor

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmotriće u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, za koji Vijeće ministara kao predlagač navodi da za cilj ima obezbjeđivanje efikasnije i odgovornije javne uprave.

Više