Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH: Kao rok za uspostavljanje i operativnost Odjeljenja za sprovođenje postupka po izvještajima određuje se 23. mart

30.01.2024.


Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine na dnevnom su redu sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazane za utorak, 30. januara.

Ove prijedloge zakona u parlamentarnu proceduru je uputilo Vijeće ministara sa zahtjevom za razmatranje po hitnom postupku.

Izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH kao rok za uspostavljanje i operativnost Odjeljenja za sprovođenje postupka po izvještajima određuje se 23. mart.

Istovremeno se uvode prelazne odredbe u vezi sa disciplinskim prekršajima uz neznatne tehničke korekcije pravnih termina radi lakše primjene u praksi.

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi vrši se prilagođavanje potrebama prakse i otklanjanja nedostataka uočenih u njegovoj dosadašnjoj primjeni.

Dopune zakona, između ostalog, osiguravaju pružanje usluga u zračnoj plovidbi na svim kontrolisanim aerodromima u BiH, uključujući i aerodrome osnovane nakon stupanja na snagu Zakona.

Predložena rješenja, navodi se u obrazloženju, usklađena su sa zahtjevima iz protokola Multilateralnog sporazuma o stvaranju Evropske zajedničke zrakoplovne oblasti (ECAA) u pogledu naziva i organizacije djelatnosti.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 28.01.2024.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija