Zastava Srbije
>

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Realizovane obuke javnog nastupa u svim tužilaštvima

S ciljem unapređenja transparentnosti tužilačkog sistema, uz podršku Odjela za unapređenje efikasnosti i kvaliteta rada u tužilaštvima i Projekta jačanja tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa Sekretarijata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, implementiran je model internih edukacija na temu “Medijski nastup” za glavne tužioce, tužioce i stručne saradnike svih tužilaštava u BiH.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Potvrđena Odluka Predsjedništva BiH o imenovanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH. Usvojena Odluka o imenovanju članova stalnih komisija Predstavničkog doma PSBiH

Na 1. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) potvrđena je Odluka Predsjedništva BiH o imenovanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijet Pravilnik o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa II Zakona o javnim nabavkama s oznakom EI

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2022. godine.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece i izmjene tri zakona potrebne za njegovo sprovođenje, te set zakona o povećanju plata u javnom sektoru

Narodna skupština Republike Srpske je na Petoj posebnoj sjednici jednoglasno usvojila Zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj, te izmjene više zakona kojima se omogućava ostvarivanje prava ove kategorije stanovništva, a to su: Zakon o dopunama Zakona o doprinosima, Zakon o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju, sve po hitnom postupku.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA: Neradni dani u FBiH za Novu godinu su 1., 2. i 3. januar/siječanj 2023. godine

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da je, u skladu sa zakonskim odredbama, Nova godina praznik i da se obilježava dva dana, 1. i 2. januara/siječnja. Ukoliko jedan od dana u koje se obilježava Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

Više

IZMJENA SETA ZAKONA O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Predviđeno povećanje zarada od pet odsto svim zaposlenim u javnom sektoru kojima je manja od prosječne od 1.211 KM

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se setom izmjena zakona o platama od naredne godine želi postići povećanje plata od pet odsto svim zaposlenim u javnom sektoru, čija je plata manja od prosječne plate od 1.211 KM.

Više