Zastava Srbije

IZMJENA SETA ZAKONA O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Predviđeno povećanje zarada od pet odsto svim zaposlenim u javnom sektoru kojima je manja od prosječne od 1.211 KM

29.12.2022.


Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se setom izmjena zakona o platama od naredne godine želi postići povećanje plata od pet odsto svim zaposlenim u javnom sektoru, čija je plata manja od prosječne plate od 1.211 KM.

Obrazlažući set od osam izmjena zakona, Vidovićeva je rekla da je za navedeno povećanje u budžetu Republike Srpske za narednu godinu predviđeno 16.565.000 KM.

- Sindikati su tražili da se potpiše baš ovakav sporazum. Vlada ispunjava obaveze koje je imala iz tog sporazuma - istakla je Vidovićeva tokom pete posebne sjednice parlamenta Srpske.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 27.12.2022.

Naslov: Redakcija