Zastava Srbije
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM FBIH: Usvojen veći broj prijedloga i nacrta zakona

Predstavnički dom Parlamenta Federacije je na petoj redovnoj sjednici prihvatio većinom glasova prijedlog odluke o zaduženju Federacije BiH po sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat finansiranja razvojne politike zdravstvenog sektora.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Ratifikacija dva sporazuma kojima se olakšava mobilnost stručnjaka na Zapadnom Balkanu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji dva sporazuma, i to o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu te o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Srednjoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Više
Vesti slike

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeno više zakona, nacrta zakona i izvještaja, kao i Program fiskalne konsolidacije za period 2024 - 2026.

Narodna skupština Republike Srpske je na Petoj redovnoj sjednici usvojila više zakona, nacrta zakona, izvještaja, kao i Program fiskalne konsolidacije za period od 2024. do 2026. godine.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Lista namirnica kojim je propisana najviša marža povećana sa devet na 15 proizvoda

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Mostaru na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine donijela novu Odluku kojom kao mjeru neposredne kontrole cijena na području Federacije propisuje utvrđivanje maksimalne visine marži u trgovini (kalkulativne cijene) za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode.

Više
Vesti slike

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima

Vlada Republike Srpske utvrdila je na 39. sjednici, u Banjaluci, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo, čime je stvoren pravni osnov za konačno rješavanje stambenog pitanja jedne kategorije lica kao i izvršavanje obaveze koju lokalne zajednice imaju u pogledu njihovog stambenog zbrinjavanja.

Više
Vesti slike

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREMJERU I KATASTRU RS: Precizno definisan sistem masovne procjene vrijednosti nepokretnosti

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske.

Više
Vesti slike

PORESKA UPRAVA RS: Nastaviti intenzivniju saradnju i razmjenu podataka sa drugim upravama

Uprava za indirektno oporezivanje BiH i poreske uprave Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta nastaviće još intenzivniju saradnju i razmjenu podataka s ciljem povećanja nivoa poreske discipline, razotkrivanja poreskih utaja, kao i saradnju u oblasti edukacija.

Više