Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Sjednica 4. oktobra 2022. godine – Razmatranje izvještaja o postizanju identičnog teksta dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, kao i identičnog teksta izmjena Zakona o akcizama u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, sazvao je hitnu sjednicu ovog Doma za 4. oktobar, a na njoj bi trebalo da se razmatra Izvještaj o postizanju identičnog teksta dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, kao i Izvještaj o postizanju identičnog teksta izmjena Zakona o akcizama u BiH.

Više

STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA FBIH 2022 - 2027. GODINE: Definirana su četiri prioriteta: razvoj turističkih proizvoda, destinacijskog marketinga, ljudskih resursa i unapređenje poticajnog okruženja za razvoj održivog turizma

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo su na Svjetski dan turizma predstavili Strategiju razvoja turizma Federacije za period 2022. do 2027. godine.

Više

INICIJATIVA VLADI RS DA SE CIJENA TONE PELETA OGRANIČI NA 400 KM

Bojan Kresojević, gradski menadžer Banjaluke uputio je inicijativu Ministarstvu trgovine i turzima Republike Srpske za donošenje uredbe kojom bi se ograničila visina cijene tone peleta na 400 KM.

Više

PORESKA UPRAVA RS: 30. septembar 2022. godine rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti za 2022. godinu

Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike poreza na nepokretnosti da 30. septembra ove godine, ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti za 2022. godinu.

Više