Zastava Srbije

INICIJATIVA VLADI RS DA SE CIJENA TONE PELETA OGRANIČI NA 400 KM

29.09.2022.


Bojan Kresojević, gradski menadžer Banjaluke uputio je inicijativu Ministarstvu trgovine i turzima Republike Srpske za donošenje uredbe kojom bi se ograničila visina cijene tone peleta na 400 KM.

"Ograničenje visine cijene peleta od drveta u trgovini na malo je neophodna radi sprječavanja poremećaja na tržištu koji može ugroziti energetsku bezbjednost Republike Srpske", navodi se u inicijativi.

Uz inicijativu podnio je i nacrt ove uredbe, te je tim putem pozvao resorno ministarstvo da ovo uzme u razmatranje, te da ovaj materijal predloži za narednu sjednicu Vlade Republike Srpske.

Na osnovu ovoga maksimalna cijena peleta ne smije da prelazi 400 KM po toni u svim pakovanjima, a na maksimalnu maloprodajnu cijenu peleta nije dozvoljeno obračuvati druge naknade ili troškove koji nisu propisani ovom uredbom ili drugim propisima.

Podsjećamo, Kresojević je juče na sastanak oko visine cijene peleta pozvao i Borisa Pašalića, ministra poljoprvirede, šumarstva i vodoprivrede RS, predstavnike Privredne komore i predstavnike Šuma RS, međutim na taj sastanak se niko nije odazvao.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, Milica Dragičević, 27.09.2022.

Naslov: Redakcija