Zastava Srbije

PORESKA UPRAVA RS: 30. septembar 2022. godine rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti za 2022. godinu

29.09.2022.


Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike poreza na nepokretnosti da 30. septembra ove godine, ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti za 2022. godinu.

S tim u vezi, pozivamo poreske obveznike da blagovremeno, u propisanom roku, izmire drugu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2022. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina. Pored toga, Poreska uprava Republike Srpske poziva i sve one koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti – saopšteno je iz Poreske uprave RS.

Naglašavaju da cilj Poreske uprave RS svakako nije kažnjavanje poreskih obveznika već stavljanje svih poreskih obveznika u ravnopravan položaj, te iz tog razloga, na vrijeme, prije isteka roka, podsjećaju poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire svoje obaveze.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Srpska info, Tijana Grujić, 28.09.2022.

Naslov: Redakcija