Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojeno više prijedloga zakona, te Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine su sa 74 glasa "za" i jednim "suzdržanima" usvojili Prijedlog zakona o roditeljima njegovateljima.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: 30. jula 2021. godine 20. posebna sjednica - Razmatranje prijedloga zakona o neprihvatanju Odluke visokog predstavnika i o izmjenama Krivičnog zakonika RS

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da 20. posebna sjednica Narodne skupštine bude održana u petak, 30.7.2021, sa početkom u 12 časova, a na njenom dnevnom redu naći će se dva zakona u hitnoj proceduri.

Više

VLADA FBIH: Usvojene naredbe i preporuke Kriznog štaba

Vlada Federacije BiH je na hitnoj telefonski održanoj sjednici usvojila informaciju Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 26.7.2021. godine, s prijedlogom naredbi i preporuka.

Više

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA U RS: Propisana kazna za trgovca kao pravno lice u iznosu od 2.000 KM do 10.000 KM ukoliko sniženja, rasprodaje ili akcijske prodaje ne sprovode u skladu sa zakonom. Kazne su od 800 KM do 4.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu i od 1.000 KM do 5.000 KM za trgovca koji je organizovan kao preduzetnik

Zbog sezonskih sniženja koja su u toku, građani hrle u trgovine i tržne centre kako bi izdvojili nešto manje novca za stvari koje im se sviđaju ili im trebaju, ali ta sniženja su često samo mamac i nerijetko se iznenade kada uđu unutra i shvate da cijene i nisu baš onakve kako su predstavljene, ističu iz udruženja potrošača u BiH i upozoravaju kupce da budu oprezni prilikom kupovine na popustima.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O OBRTU I SRODNIM DJELATNOSTIMA U FBIH: Obrti će imati pravo i na uvoz repromaterijala i izvoz svojih proizvoda odnosno moći će samostalno u svoje ime i za svoj račun obavljati vanjskotrgovinsko poslovanje bez posrednika

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH će na sjednici zakazanoj za 29. jul razmatrati Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Više

PENZIONERI U SRPSKOJ TRAŽE VANREDNO POVEĆANJE PENZIJA

Upravni odbor Udruženja penzionera RS je na sjednici u Tesliću usvojio zaključak da bude zatraženo vanredno povećanje penzija usljed nedavnih poskupljenja koja opterećuju budžet penzionera.

Više

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Mjere produžene do 16. avgusta 2021. godine

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 94. sjednicu, telefonskim putem.

Više